Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma 2017

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Onderhoudsschilderwerk

Schilderwerk is bij monumenten een kostbare zaak. Vaak legt het beslag op meer dan 50% van het beschikbare budget voor het totale onderhoud van een pand. Dit komt door de hoeveelheid werk, het bewerkelijke karakter en niet te vergeten de factor arbeid. Schilderwerk is bijzonder kwetsbaar en daardoor extra gevoelig voor achterstallig onderhoud. Veel problemen kunnen voorkomen worden door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk.

Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op de meest voorkomende verfsoorten die in de restauratie worden gebruikt, de historie van buitenschilderwerk, kleuronderzoek, gebreken aan schilderwerk, kleinschalig houtherstel met reparatie vulmiddelen, uitvoeringsrichtlijnen voor schilderwerk en waar je op moet letten bij het beoordelen van offertes. Ook zal aandacht worden besteed aan historische beglazingen, stopverg en het schilderen van metsel- en pleisterwerk. 

Docent: Wilfred Mengerink en Peter Voshart.

duur1 dag
datum dinsdag 20 november 2018
plaatsArnhem
kosten€ 320,– (excl. btw) incl. lunch en syllabus
doelgroepMedewerkers in dienst van gemeenten en overheid, architecten, monumentenwachters, (professionele) eigenaren van monumenten, woningbouwverenigingen en schildersbedrijven, die zich willen toeleggen op het gebied van restauratieschilderswerk.