Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma 2017

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Masterclass 'Restauratiemestelwerk'

De kennis van gevelherstel in de restauratie blijft vaak beperkt tot de basiskennis. In de praktijk wordt gewerkt met de aanwezige ervaring en hetgeen in het bestek is voorgeschreven of door een leidinggevende wordt opgedragen. Deze masterclass heeft als doel om de basiskennis van ervaren restauratieprofessionals te verbreden.

Tijdens deze cursus wordt kennis op het gebied van materialen, bouwstoffen, restauratietechnieken, toepassingsmogelijkheden en restauratie-ethiek behandeld, met als doel om de kennis van de cursisten (ervaren restauratieprofessionals) te vergroten, zodat zij hun werk in de praktijk met meer achtergrondinformatie kunnen uitoefenen. Tijdens de cursus wordt de theorie afgewisseld met het bestuderen van materialen en bouwstoffen, met discussiemomenten en met oplossingsgericht denken over diverse praktijksituaties.

Docent: Louis Gerdessen

'Veel kennis opgedaan! Het contact met mede-cursisten, professionals uit verschillende richtingen was ook zeer stimulerend'
John Speerstra, SGS Intron Sittard
(cursist "Masterclass Restauratiemetselwerk 2015")

duur1 dag
datum donderdag 5 oktober 2017
plaats Amersfoort
kosten€ 285,– (excl. btw) incl. lunch en syllabus
doelgroepErvaren metselaars, ervaren voegers, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders (van overheidsinstellingen), die werkzaam zijn in de renovatie en restauratie.