Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Terugblik Vakbeurs MONUMENT: dé plek waar de erfgoedsector samenkomt

Op 14, 15 en 16 mei jl. heeft de vakbeurs MONUMENT plaatsgevonden in de bekende Brabanthallen in Den Bosch. In het grote aantal hallen vonden verschillende vakbeurzen plaats met dezelfde gemene deler, de bouwsector. Ondanks dat de vakbeurs MONUMENT kleiner was dan andere jaren is en blijft het altijd gezellig en is het nog steeds dé perfecte plek voor oude bekenden en nieuwe gezichten om elkaar tegen het lijf te lopen. Echte ontmoetingen en het hebben van een gezicht bij een naam of e-mailadres heeft toch wel zijn charme. Zeker in de wereld van tegenwoordig waar de meeste contacten digitaal zijn.

Stand NRC/NCE

Het netwerken met relaties uit de branche was voor het NRC/NCE niet de enige reden om weer een stand op te bouwen op de vakbeurs MONUMENT. Op de vakbeurs hebben bezoekers altijd de mogelijkheid om de verschillende NRC-vakboeken in te kijken en te kopen. Dit werd ook weer veelvuldig gedaan. Daarnaast was er een grote groep geïnteresseerden voor zowel de NRC-cursussen als de NCE-opleidingen. Twee toekomstige studenten voor de NCE-opleiding Professional Restauratie (deze opleiding gaat in september 2024 van start) vertelden dat ze veel zin hadden in de opleiding en het leuk vonden om ons te ontmoeten. “Het is leuk om een gezicht te hebben bij de mensen achter de organisatie”, zeiden de toekomstige studenten. Zulke enthousiaste studenten zijn voor ons erg leuk. We hopen dat we nog meer mensen hebben geënthousiasmeerd voor een cursus of opleiding. Laat die inschrijvingen maar komen.

NRC/NCE stand op de vakbeurs MONUMENT

Presentatie: Belang van restauratieonderwijs

Op dinsdag 14 mei jl., de eerste dag van de vakbeurs, heeft de kwaliteitsbewaker van het NCE, Willard van Reenen, een interactieve presentatie gegeven over het belang van restauratieonderwijs. Een thema dat zowel het NRC als het NCE aan het hart gaat. Wat vraagt een monument aan kennis en ervaring van een vakspecialist, die zich bezighoudt met de instandhouding van de monumenten van Nederland? In de restauratieketen van de monumentenzorg is restauratieonderwijs een onmisbare schakel. De NCE-opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met brancheorganisaties om ervoor te zorgen dat de lesstof nauw aansluit bij de praktijk. Hierbij wordt altijd een koppeling gemaakt naar de eisen vanuit de uitvoeringsrichtlijnen van stichting ERM.

Willard van Reenen tijdens de presentatie.

Al met al waren het drie interessante en gezellige dagen. Heb jij onze stand niet kunnen bezoeken en heb je wel vragen? Je kunt altijd contact opnemen door een e-mail te sturen naar het NRC over de vakboeken en cursussen of naar het NCE over de opleidingen en studiemodules. Wie weet tot een volgende keer.