Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren, luiken

Op basis van het NRC-handboek Kozijnen, ramen, deuren, luiken dat de cursisten ook ontvangen, wordt tijdens deze tweedaagse cursus uitleg gegeven over diverse vormen van herstel bij kozijnen, ramen, deuren en luiken. Het uitgangspunt voor dit herstel is de Uitvoeringsrichtlijn Historische Timmerwerk (URL 4001) van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Tijdens deze training komen diverse reparatietechnieken aan bod. 

In de ochtend wordt een op de praktijk gerichte uitleg gegeven over de diverse constructies, oorzaken van aantasting en juiste uitvoering voor een duurzaam resultaat. Ook wordt aandacht besteed aan keuze van houtsoorten en onjuiste detaillering van de diverse constructies. In de middag en tijdens de tweede cursusdag gaan de cursisten zelf aan het werk met het herstel van aangetaste kozijnen, ramen, deuren en luiken, dit onder leiding van een ervaren docent. 

Docent: Hans Luft en René Prins

duur2 dagen.
datumVOL: U wordt op de reservelijst geplaatst. Maandag 13 en dinsdag 14 februari 2023. 
locatieAmersfoort.
kosten€ 565,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en NRC-handboek Kozijnen, ramen, deuren, luiken.
doelgroepErvaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam bij (restauratie) bouwbedrijven, timmerbedrijven en onderhoudsbedrijven.