Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Houtconstructies

Op basis van het NRC-handboek Houtconstructies dat de cursisten ook ontvangen, wordt tijdens deze tweedaagse cursus uitleg gegeven over veelvoorkomende problemen die zich voordoen bij historische houtconstructies. Het uitgangspunt binnen de monumentenzorg is om de oorspronkelijke constructies zoveel mogelijk te behouden. Tijdens deze training komen diverse reparatietechnieken aan bod die gebaseerd zijn op dit uitgangspunt. Ook wordt aandacht besteed aan hedendaagse methoden voor herstel.

In de ochtend wordt een op de praktijk gerichte uitleg gegeven over houtconstructies en de aantasting door schimmels en insecten. Ook komen dan onjuiste reparatietechnieken aan bod.
's Middags en tijdens de tweede cursusdag gaan de cursisten zelf aan het werk met diverse werkstukken, onder leiding van een ervaren docent. 

Docenten: Hans Luft en René Prins

duur2 dagen.
datumMaandag 16 en dinsdag 17 januari 2023; VOL u wordt op de reservelijst geplaatst. Zodra er een plek beschikbaar komt, nemen wij contact met u op. 
locatieAmersfoort.
kosten€ 565,– (exclusief btw). 
Inclusief lunch, NRC-handboek Houtconstructies en syllabus.
doelgroepErvaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam bij (restauratie)bouwbedrijven, timmerbedrijven en onderhoudsbedrijven.