Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie

Elementaire kennis van houtsoorten, zaagwijzen en de juiste toepassing van hout is buitengewoon belangrijk bij de restauratie van monumenten. Temeer, omdat in diverse kwaliteitsrichtlijnen, die door de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn opgesteld, wordt aangegeven dat restauratieprofessionals aantoonbaar over deze kennis moeten beschikken. Met name URL 4001 Historisch Timmerwerk en URL 3001 Historische houtconstructies zijn relevant. 

In deze interactieve cursus, die is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging Timmerwerk Restauratie en de Stichting Hout Research, worden veel voorkomende houtsoorten besproken. Verder worden zaken als het herkennen van houtsoorten, gebreken aan hout, zaagwijzen, verlijmen, samenstelling van hout en diverse toepassingsmogelijkheden per houtsoort aan de hand van monsters en praktijkvoorbeelden doorgenomen.

Docent: Lammert van Hemert en René Klaassen

duur1 dag.
datumWoensdag 19 juni 2024; VOL, u kunt zich inschrijven voor 4 december 2024.
datumWoensdag 4 december 2024;
locatieAmersfoort.
kosten€ 355,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en NRC-handboek Houtbouw: van vlechtwerk tot houtbekleding.
doelgroepErvaren allround timmerkrachten vanuit timmerfabrieken en (restauratie-) bouwbedrijven, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders (van overheidsinstellingen), die werkzaam zijn in de renovatie en restauratie.