Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Keper- en nokvorsten

In deze tweedaagse praktijktraining wordt gestart met een korte introductie over de historische waarde van pannendaken. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt uitleg gegeven over de vele pansoorten en de bijbehorende nok- en kepervorsten. Ook worden de eisen behandeld die gesteld worden in de URL 4014 'Historisch pannendak'voor het op de juiste wijze verwerken van keper- en nokvorsten.

Na de introductie aan het begin van de eerste dag wordt de rest van deze dag en de tweede dag besteed aan het uitvoeren van diverse praktijkopdrachten met handige tips bij het op de juiste manier aanbrengen van nokvorsten en het aanscheren van pannen op kepers en killen. Ook wordt aandacht besteed aan regionale verschillen e mortelsamenstellingen. De training wordt geleid door ervaren docenten.

Docent: Leon Bakker en Wilfred Mengerink

'Het praktijkwerk was leerzaam en goed bruikbaar voor mijn dagelijkse werk. Er was goede instructie, meer dan voldoende materiaal en een goede werkruimte. Voor het eerst gewerkt met krokodillenbekjes'
Henk Demmer, Henk Demmer Rietdekkers Zwolle

duur2 dagen.
datum Deze training wordt gepland bij voldoende interesse.
locatieAmersfoort.
kosten€ 590,– (excl. btw) incl. lunch en syllabus.
doelgroepErvaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam bij (restauratie-)bouwbedrijven, timmerbedrijven en onderhoudsbedrijven.