Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Herkennen van bouwstijlen

Een intensieve driedaagse cursus voor het opdoen van algemene kennis van historische bouwstijlen in Nederland, vooral bestemd voor al diegenen die zich willen verdiepen in de monumentenzorg. De cursus geeft aan de hand van beeldmateriaal een chronologisch overzicht van de voornaamste bouwstijlen van de middeleeuwen tot de modernere tijden. Behalve aan algemene kenmerken van stijlen wordt ook aandacht besteed aan typerende details.

De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om de opgedane kennis grondig te toetsen tijdens de stadswandelingen, gecombineerd met bezoeken aan gebouwen. De eerste twee cursusdagen zijn gewijd aan de historische bouwstijlen inclusief de 19de-eeuwse neostijlen. Tijdens de derde en laatste cursusdag wordt de bouwkunst uit de eerste helft van de 20ste eeuw behandeld.

Docent: Ernest Kurpershoek

"De docent is erg enthousiast en kent leuke achtergrondverhalen die bijdragen aan de kennis over de geschiedenis van een pand. Je leert 's-ochtends de theorie, die je 's-middags tijdens de wandelingen gelijk in de praktijk kunt brengen. Een aanrader!"
Bonnie Kool, commercieel manager Koninklijke Woudenberg Ameide

duur3 dagen.
datumDinsdagen 9, 16 en 23 april 2024; VOL, u wordt op de reservelijst geplaatst.
datumDinsdagen 24 september, 1 en 8 oktober 2024; VOL, u wordt op de reservelijst geplaatst en wij nemen contact met u op zodra er een plaats beschikbaar komt. 
locatie Dag 1 Utrecht, dag 2 Leiden, dag 3 Amsterdam.
kosten€ 970,– (exclusief btw).
Inclusief lunch, syllabus en excursies.
doelgroepAmbtenaren (monumentenzorg en toezicht), medewerkers van professionele beheerders en eigenaren van monumenten, medewerkers van advies- en architectenbureaus, medewerkers van (restauratie)bouwbedrijven, die betrokken zijn bij restauratieprojecten.