Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

De mooie traditie van Van Tienen: een jaarlijkse cursusdag op maat

Op de eerste dag na de bouwvakantie organiseert het NRC elk jaar een cursusdag voor Bouwbedrijf Van Tienen uit Nijmegen. Deze keer met 's morgens les in het Klooster ter Eem en 's middags op excursie naar Paleis Soestdijk. Directeur Nicole van Tienen blikt terug op een zinvolle dag: 'Tijdens deze cursussen realiseren we ons dat we goed bezig zijn als restauratiebouwbedrijf, maar dat er in ons vak nog zoveel te leren blijft."

Docenten Wilfred Mengerink en Joop Jansen behandelden 's morgens schadebeelden bij monumenten die worden veroorzaakt door vocht en gebreken in muurwerk. Na een gezellige lunch in de ruime tuin achter het klooster, werd 's middags een bezoek gebracht aan paleis Soestdijk.
Architect Maarten Peek van bureau Hylkema Erfgoed gaf een interessante rondleiding en vertelde over de toekomstige plannen en de geschiedenis van het paleis.

Nicole is tevreden over de geslaagde dag: "Het programma was boordevol en we konden veel praktische vragen stellen. De excursie naar Soestdijk was natuurlijk uniek, je krijgt niet vaak de kans om zo'n bijzonder gebouw eens goed te bekijken.' 

Ook interesse in een incompany-cursus? Neem gerust contact met ons op via info@restauratiecentrum.nl of 06-53400 394.