Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Het NRC verzorgt interessante incompany-cursussen op locatie

Naast het grote aanbod individuele praktijktrainingen, cursussen en workshops biedt het NRC deze grotendeels ook incompany aan. Jij kiest de locatie en het onderwerp, wij verzorgen één of meerdere dagen met interessante informatie, praktijkvoorbeelden en discussiepunten. Natuurlijk blijft er ruimte voor spontaniteit en vragen vanuit de groep. Wie wil dat nou niet? Hieronder lees je alle ins & outs over een incompany-cursus bij jouw bedrijf en een ervaringsverhaal.

Hoe gaat het in zijn werk?

Incompany-cursussen zijn een optie voor verschillende bedrijven. De incompany-cursus wordt verzorgd voor een groep van minimaal 10 personen tot maximaal 15 personen. Op enkele uitzonderingen na wordt het gehele cursusaanbod van het NRC ook incompany aangeboden. Kies jouw favoriete cursus en neem contact op met het NRC. Vervolgens vindt er afstemming plaats wat betreft datum en locatie. We werken met een vast programma, maar bepaalde accenten kunnen worden uitgediept die relevant zijn voor jouw bedrijf. Op de desbetreffende dag(en) sturen wij de gespecialiseerde docent op pad richting de door jouw gekozen locatie.

Ervaringsverhaal Niels van Eekeren

Niels van Eekeren, adviseur instandhouding bij NS Stations, heeft op 6 september 2023 de cursus Herstel van Historisch Beton als incompany-cursus georganiseerd. Zelf heeft hij al enkele cursussen bij het NRC gevolgd en daar was hij enthousiast over. Niels merkte dat binnen het bedrijf diverse bouw gerelateerde vragen speelden met betrekking tot het materiaal beton, dus besloten ze te informeren naar de mogelijkheid van een incompany-cursus Herstel van Historisch Beton. “We hebben van tevoren enkele onderwerpen afgestemd en we wilden graag ook een ronde doen bij ons op het monumentale station Zutphen om daar buiten de historische betonnen gevels te bekijken. Daar kwamen mooie voorbeelden uit voort. Voor de rest waren er vooral ook heel vragen voor de docenten. We lopen hier tegenaan, wat vind jij ervan? Het mooie is dat de invulling van zo’n dag heel erg praktisch is. Iedereen kan zelf onderwerpen of punten aangeven en op basis daarvan gingen we sneller door het ene deel van de stof en bleef er meer tijd over voor het andere deel.” vertelt Niels. Aan het einde van de dag was er nog een uur ‘vrij’ gepland voor vragen. “Op zo’n moment wordt er gevraagd: Wat willen jullie weten? En dat is wel fijn. Een dag is natuurlijk wel kort om zo’n breed onderwerp te behandelen, dus in het begin was het event vol gas door de theorie. We zien wel mogelijkheden tot een vervolg, een ander onderwerp dan wel, maar iedereen was wel enthousiast. Mijn collega’s wisten vooraf niet helemaal wat ze moesten verwachten, maar ik heb zeker hele goede reacties gehad van de groep. Ze waren enthousiast over de opzet van de dag en de deskundige docenten.

Station Zutphen. (Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Station_Zutphen)

Als je al een keer een NRC-cursus hebt gevolgd dan weet je ook een beetje wat je te wachten staat. Niels antwoordt het volgende op de vraag of de individuele cursussen lijken op de incompany-cursussen: “Ja, eerst een theoretische inleiding over de materialen en daarna vooral veel praktische voorbeelden met interactie tussen de cursisten en de docenten. Er wordt echt tijd en aandacht besteed aan vragen vanuit de cursusgroep en je leert ook van medecursisten. Dat vind ik mooi.

Wil jij ook een incompany-cursus organiseren bij jouw bedrijf? Stuur dan een mail naar: info@restauratiecentrum.nl. Kijk ondertussen vast op de website en zet de onderwerpen die passen bij jouw bedrijf op een rij.