Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Incompany-cursus; een leuke en leerzame manier om jouw medewerkers bij te scholen

15.07.2024 | Het is niet gek dat het Nationaal Restauratie Centrum het bijscholen van vakspecialisten hoog in het vaandel heeft staan. Ook Van Dinther Bouwbedrijf hecht waarde aan het opleiden van zijn medewerkers en ziet de meerwaarde voor het bedrijf. Wij spraken Dré van Dinther, eigenaar van Van Dinther Bouwbedrijf, over de incompany-cursus, die recent bij hen heeft plaatsgevonden en het belang van opleiden in het algemeen.

Even voorstellen

Van Dinther Bouwbedrijf richt zich op twee sectoren in de bouwwereld, die in eerste instantie weinig gemeen lijken te hebben, namelijk de bouw van luxe villa’s en restauratieprojecten. Echter, de zorgvuldigheid, het materiaalgebruik en de aandacht voor detail zijn componenten, die in beide sectoren een rol spelen. Luxe villa’s passen niet helemaal bij het NRC, maar de restauratieprojecten des te meer. Het Jachtslot Mookerheide, Landhuis Zionsburg, Huis Jan de Jong en de Sint Janskerk in Waalwijk zijn enkele voorbeelden van restauratieprojecten waar Van Dinther Bouwbedrijf bij betrokken is.

Intercompany-cursus bij Van Dinther Bouwbedrijf.

Incompany-cursus

Op dinsdag 21 mei 2024 hebben 11 jonge werknemers van Van Dinther Bouwbedrijf deelgenomen aan een incompany-cursus van het NRC. Deze praktijkdag was georganiseerd voor de jongeren tot 24 jaar. De leeftijdscategorieën koppelt Van Dinther Bouwbedrijf aan het niveau van de praktijktraining, zodat het voor elke deelnemer interessant is. De groep bestond uit metselaars en timmerlieden, die aan de slag gingen met opdrachten omtrent het onderwerp ‘verwerken van lood’. “De doelstelling is om iets te leren en het gaat ook om bewustwording van het vak. Wij organiseren elk jaar een dag, die erop gericht is het nuttige en het aangename te combineren ”, zegt Dré. “Het gaat om groepsgevoel, elkaar beter leren kennen, samen werken en samen leren. Natuurlijk moet het ook gewoon een leuke dag zijn. De groep was na afloop erg positief. ” Deze teambuilding dag is uiteindelijk een echte win-win situatie. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de medewerkers.

Opleiden en bijscholen

Naast het jaarlijks organiseren van praktijkdagen voor verschillende groepen zorgen ze bij Van Dinther Bouwbedrijf voor een goede verhouding wat betreft leermeesters en leerlingen. Ook zijn er twee leercoaches, die leerlingen actief begeleiden. Op die manier kunnen ze monitoren op welke vlakken er behoefte is aan kennis en vervolgens in die vraag te voorzien. Daarnaast hebben twee jonge vakmannen de kans gekregen om het keuzedeel van de NCE-Erfgoedschool uit te voeren bij Van Dinther Bouwbedrijf. Op verschillende vlakken is het bedrijf bezig om het kennis en kunde niveau van hun medewerkers te waarborgen en een steentje bij te dragen aan de erfgoedsector in het algemeen. “Wij moeten het vak weer doorgeven en daarvoor zijn onder andere praktijkdagen heel zinvol ”, zegt Dré. “Bovendien willen wij ook kennis en kunde in huis hebben. Dat is misschien wel onderscheidend. Wij willen zelf goede metselaars, goede voegers, goede steigerbouwers en goede timmerlieden in huis hebben. Wil je een goed restauratiebedrijf zijn? Dan denk ik dat het in huis hebben van vakspecialisten de enige route is.

Intercompany-cursus bij Van Dinther Bouwbedrijf.

Allround opleiden

Alle jongeren die bij Van Dinther Bouwbedrijf werken, worden allround opgeleid. “Ik geloof erin dat jonge mensen breed opgeleid moeten worden, veel moeten leren en dat ze zich pas op een latere leeftijd moeten specialiseren. Helaas worden mensen opgeleid voor een speciale taak in de bouw en buiten hun eigen taken wordt het een lastig verhaal. Allround opleiden zorgt ervoor dat je breed georiënteerd bent. Je kunt een project overzien en je bent niet alleen gericht op jouw eigen specialisme. Als team kun je dan een hele hoge eindkwaliteit garanderen. Iedereen kijkt en denkt mee. Het hele team draagt zorgt voor het project en heeft bovendien de verantwoordelijkheid om zo’n project tot een goed einde te brengen ”, zegt Dré.

Vind jij het opleiden van jouw medewerkers ook belangrijk? Ga voor een incompany-cursus met een onderwerp, dat bij jullie werkzaamheden past. Geen taaie stof, maar juist een interessante dag met actuele praktijkvoorbeelden/-opdrachten. Kijk vast naar het cursusaanbod op de website en stuur een e-mail naar: info@restauratiecentrum.nl voor de mogelijkheden.