Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Les in lesgeven

Ook onze docenten krijgen les. Want het is een flinke uitdaging om in één dag (soms meerdere) de juiste kennis over te dragen. Het is steeds balanceren tussen kennisoverdracht en het kweken van een alerte houding bij de cursisten, zodat zij na de cursusdag weten wat te doen als ze de behandelde lesstof in de praktijk tegenkomen.

Een tweede uitdaging waar de NRC-docenten voor staan is het feit dat de ene cursist meer weet dan de ander. Toch willen we dat beiden met nieuwe kennis of inzichten naar huis gaan. De docenten krijgen les in het managen van verwachtingen en hier rekening mee te houden in de opzet van hun lesdag. Om te zorgen dat zoveel mogelijk lesstof beklijft, leren de docenten te werken met verschillende leerstijlen: luisteren, lezen, doen. Voor het ‘doen’ zetten onze docenten verwerkingsopdrachten in. Want zelf ervaring opdoen met een onderwerp en de lesstof toepassen is de beste manier om iets te leren, zo blijkt uit didactisch onderzoek.

Naast inhoudelijk kennis wordt van een docent ook verlangd om te zorgen voor een prettige en veilige sfeer in de groep en dat de dag soepel verloopt door een goede planning en praktische afspraken over het programma, de lunch en het gebruik van de mobiele telefoon. Daarmee bedoelen we niet dat-ie de hele dag uit moet staan: er zijn allerlei leuke werk- en spelvormen waarbij de mobiel in de lessen gebruikt kan worden.

Lesgeven aan professionals is leuk én een uitdaging. Onze docenten zijn allemaal mensen uit de praktijk. Hun kennis is hun kapitaal. In het lesgeven ondersteunt het NRC hen graag met de jaarlijkse docentendag over didactiek en sociale dynamiek in de groep. Zo wil het NRC samen met de docenten zorgen voor goede en leuke cursussen over het prachtige restauratievak. 

Ook onze docenten doen zelf ervaring op met de lesstof tijden de docentendag.