Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Vakblad Raam en Deur op bezoek bij een NRC-cursus

Vakblad Raam en Deur besteedt ruim aandacht aan restauratie en specifiek aan de vraag "Wat moet je in je mars hebben om in een wereld van verduurzamen, herbestemmen en transformeren aan monumenten te kunnen werken?".

Om die vraag te kunnen beantwoorden, liepen journalist Louis Jongeleen en fotograaf Marco Hofsté een dag mee bij de NRC-cursus Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken. Elf cursisten lieten het tweetal zien hoe zij hun vakmanschap up-to-date houden. Door middel van theorielessen en praktijkoefeningen onder leiding van docenten Joop Jansen en Gert Tutert leren de cursisten de fijne kneepjes van het restauratievak in de prachtige werkplaats van Bouw- en Restauratiebedrijf Burgt & Van Strooij. 

Binnen de restauratiebranche bestaan zorgen over de continuïteit  van het vakmanschap. Daarom is bijscholing heel belangrijk, evenals een goede opleiding natuurlijk. Voor dat laatste is de stichting Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen opgericht, die zich i.s.m. de restauratiebranche inzet voor de ontwikkeling van nieuwe restauratieopleidingen.

Een belangrijke les, die de deelnemers van deze NRC-cursus meekregen:  "Restaureren is soms vooral afblijven".

Lees het artikel hier: "Restaureren is soms vooral afblijven", Raam en Deur.