Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Wat te doen bij schade aan historisch beton?

NIEUW Cursus Historisch beton

De restauratiesector krijgt steeds meer te maken met jonge monumenten met betonschade. Het restaureren van beton is een specialisme en gaat verder dan alleen het aansmeren van een schadeplaats. Hoe kan duurzaam betonherstel zowel vanuit constructief oogpunt, als cultuurhistorische waarden plaatsvinden?

In de cursus Herstel van historisch beton wordt hier uitgebreid op ingegaan. De docenten bij deze cursus zijn beiden doorgewinterde betonkenners. Beiden zijn werkzaam bij Vogel BV in Zwijndrecht, een gespecialiseerd bedrijf dat aan een keur van betonnen monumenten heeft gewerkt zoals Gebouw A in Radio Kootwijk uit 1922 naar ontwerp van architect Julius Luthmann en Gebouw de Holland (1939) in Dordrecht, dat is ontworpen door architect Sybold van Ravesteijn.  

Hans van den Hondel is werkzaam als bedrijfsleider bij Vogel. Hij heeft aan de TU Delft Civiele Techniek gestudeerd, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in beton. Zijn expertise en ervaring liggen op het vlak van betonreparatie, schadepreventie en kathodische bescherming van staal in beton- en metselwerk, zowel in de reguliere bouw als bij monumenten.

Hans Nooren werkt bij Vogel als commercieel technisch adviseur. Hij heeft de MTS Weg- en Waterbouw én Bouwkunde afgerond, daarna heeft hij diverse bedrijven gewerkt als betonlaborant, betontechnoloog en betononderhoudskundige. Hij is gespecialiseerd in betonreparatie en schadepreventie, waarbij hij veel monumenteneigenaren adviseert.

Voor meer informatie en aanmelden: Cursus Herstel van historisch beton.