Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Onderhoudsschilderwerk

Schilderwerk is bij monumenten een kostbare zaak. Vaak legt het beslag op een groot deel van het beschikbare budget voor het totale onderhoud van een pand. Dit komt door de hoeveelheid werk en het bewerkelijke karakter. Schilderwerk is bijzonder kwetsbaar en daardoor extra gevoelig voor achterstallig onderhoud. Veel problemen kunnen voorkomen worden door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk.

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de meest voorkomende verfsoorten die in de restauratie worden gebruikt, de historie van buitenschilderwerk, kleuronderzoek, gebreken aan schilderwerk, kleinschalig houtherstel met reparatie-vulmiddelen, uitvoeringsrichtlijnen voor schilderwerk en waar op moet worden gelet bij het beoordelen van offertes. Ook zal aandacht worden besteed aan historische beglazingen, stopverf en het schilderen van metsel- en pleisterwerk. 

Docent: Wilfred Mengerink en Peter Voshart

duur1 dag.
datumWoensdag 22 juni 2022; vol u wordt op de reservelijst geplaatst en zodra er een plek vrijkomt nemen wij contact met u op.
locatieAmersfoort.
kosten€ 340,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en syllabus.
doelgroepMedewerkers in dienst van gemeenten en overheid, architecten, projectleiders van (restauratie)bouwbedrijven, monumentenwachters, (professionele) eigenaren van monumenten, woningbouwverenigingen en schildersbedrijven, die zich willen toeleggen op restauratieschilderswerk.