Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Basis restauratietimmeren en -metselen

Allround timmerlieden en -metselaars kunnen via deze 4-daagse basistraining ontdekken wat het restauratievak inhoudt en welke vaardigheden en beroepshouding vereist zijn om restauratievakman te worden. De training is gebaseerd op een keuzedeel dat ook gebruikt wordt op ROC's om studenten allround timmeren en -metselen kennis te laten maken met de restauratie.

Timmerlieden oefenen eenvoudige herstelwerkzaamheden zoals het opmeten van onderdelen, schaven van profielen, het verlijmen van stukken hout. Metselaars voeren verschillende werktaken uit voor bijvoorbeeld metselverbanden, het samenstellen van metselmortels en hechtproeven.

Ook besef je dat voor restauratie behoorlijk wat kennis nodig is over de technieken en gereedschappen, materialen en schadebeelden, wet- en regelgeving en de stapsgewijze aanpak vanuit de Restauratieladder.

Deze praktijktraining wordt georganiseerd door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen en vormt een goede voorbereiding voor de NCE-opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen op MBO-4 niveau. De syllabus MBO-3 Basis Restauratie Timmeren/Metselen is los te koop. Voor meer informatie zie www.erfgoedopleidingen.nl

Docent: Joop Jansen 

duur4 dagen.
datum Woensdag 26 oktober, 2, 9 en 16 november 2022 - Bouwmensen Zaandam.
datum Woensdag 9, 16, 23 en 30 november 2022 - Bouwschool Breda.
locatieBreda en Zaandam.
kosten€ 995,– (excl. btw) incl. lunch en syllabus.
doelgroepAllround timmerlieden en -metselaars werkzaam in het restauratie- en monumentenveld, die zich kennis willen maken met het restauratiespecialisme.