Nationaal Restauratie Centrum (logo)praktijktrainingen in januari, februari en maart

In de koude maanden van het jaar is het tijd voor de praktijktrainingen voor vaklieden. Op 15 en 16 december jl. heeft al een eerste editie van de training, 'Uitslagen, kapconstructies en bogen' in Schaijk plaatsgevonden. Uit de evaluaties kwam weer een dikke 9, met grote waardering voor de duidelijke aanpak van de docenten, bruikbaarheid van de cursus voor de dagelijkse praktijk en de interessante praktijkopdracht. In februari 2022 wordt deze cursus nog een keer gegeven.

Zie verderop in deze nieuwsbrief voor het overzicht van de praktijktrainingen en het aantal beschikbare plaatsen. Enkele praktijktrainingen zijn al vol. Deze zijn niet opgenomen in het overzicht.

LET OP:
De trainingen tot 14 januari 2022 worden wegens de Corona-lockdown geannuleerd. Er worden nieuwe data gepland. Inschrijven is wel mogelijk.


Fotografie:  Jan van Dalen

GRC en NRC werken ook in 2022 weer samen

Sinds 2016 werken het Gelders Restauratie Centrum en het NRC samen bij het organiseren van cursussen en praktijktrainingen.  Ook in 2022 zullen beide cursusinstellingen het aanbod van bij- en nascholingscursussen samen laagdrempelig bereikbaar maken voor de doelgroep. In 2022 zal daarbij meer worden ingespeeld op de scholingsbehoefte van de Kennis & Kundebedrijven. Door goed contact te houden met de Gelderse restauratiebedrijven kan het GRC inventariseren aan welke cursusonderwerpen behoefte is. Aan de hand van de cursuswensen zullen GRC en NRC gezamenlijk de passende cursussen op de nieuwe cursuslocatie van GRC in Velp organiseren. 

Geslaagde eerste cursus Digitale meettechnieken

Vorige week gaven Martijn van Bree van PelserHartman en Tommy van Beem van Nico de Bont bij het Nationaal Restauratie Centrum (NRC) de cursus 'Digitale Meettechnieken voor de monumentensector. Een geslaagde cursus waarin onder andere 3D laserscantechnieken en de meerwaarde van BIM modelleren aan bod kwamen. De belangstelling voor dit bericht op LinkedIn was groot en de evaluaties van de cursisten waren erg positief! De cursus wordt eind 2022 weer gegeven. (het bericht op LinkedIn)

cursusprogramma eerste kwartaal 2022

U kunt zich via www.restauratiecentrum.nl aanmelden voor de cursussen in 2022. In januari, februari en maart organiseren wij praktijktrainingen voor restauratievakmensen. Vanaf maart starten ook de theoriecursussen weer.

praktijktrainingen IN januari, februari en maart 2022

 • 11 en 12 januari 2022: Praktijktraining Houtconstructies 
  De trainingen tot 14 januari 2022 worden wegens de Corona-lockdown geannuleerd. Zodra dit mogelijk is, worden nieuwe data gepland.  inschrijven is wel mogelijk.
  Nog 2 plaatsen beschikbaar
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 18 en 19 januari 2022: Praktijktraining Herstel van kozijnen ramen, deuren en luiken
  Nog 3 plaatsen beschikbaar
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 15 en 16 februari 2022: Uitslagen van kapconstructies en bogen
  Nog 5 plaatsen beschikbaar
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 8 en 9 maart 2022: Praktijktraining Herstel van kozijnen ramen, deuren en luiken
  Nog 3 plaatsen beschikbaar
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden

cursussen in maart 2022

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.