Nationaal Restauratie Centrum (logo)Programmaboekje 2022

In de eerste week van november komt het programmaboekje van 2022 uit. Het programmaboekje staat vanaf 1 november a.s. als pdf op onze website. Ook kan vanaf deze datum via onze site worden ingeschreven voor de cursussen in 2022. Mocht u het boekje niet uiterlijk 5 november a.s. in de bus krijgen en dit toch wensen, stuur dan even een e-mail naar info@restauratiecentrum.nl met uw naam en adresgegevens. We sturen het dan snel aan u toe.

Terugblik unieke masterclass metselen van gewelven

In de eerste helft van oktober organiseerde het NRC, samen met bouwbedrijf Nico de Bont, twee maal de masterclass 'Metselen van gewelven' in de monumentale Urbanuskerk in Amstelveen. Deze door brand beschadigde kerk wordt momenteel gerestaureerd. De 16 ervaren metselaars, werkzaam bij ERM-erkende restauratiebouw- en voegbedrijven, waren erg enthousiast over deze masterclass. Cursist Frederik Heldoorn meldde op LinkedIn; wat een eer om deel te mogen nemen en 'wauw' wat een unieke ervaring!
De lesstof van deze masterclass komt later dit jaar beschikbaar in de vorm van een studieboek, we houden u hierover via deze nieuwsbrief op de hoogte.


foto's: Arjen Veldt

Excursie naar Muiden

De deelnemers aan de cursus Begeleiding Uitvoering Restauratie 1, bezochten tijdens de derde cursusdag op 30 september jl. diverse restauratieprojecten in Muiden. In de ochtend kregen de cursisten een rondleiding en toelichting over de over de restauratie van het Muiderslot. Na de lunch werden enkele forten, de stenen Beer en de kerk in Muiden bezocht. Met dank aan restauratiebouwbedrijven Koninklijke Woudenberg Ameide en Nico de Bont voor de ontvangst en vakkundige uitleg op hun projecten!

Cursussen in oktober-november-december 2021

U kunt zich vanaf 1 november a.s. via www.restauratiecentrum.nl aanmelden voor de cursussen in 2022. Tot het einde van dit jaar zijn er nog zeer beperkt plaatsen in twee cursussen in december (zie onder).

CURSUSSEN IN DECEMBER 2020

 • 14 december 2021: Schadebeelden bij Monumenten 3 – middagworkshop
  Nog 5 plaatsen beschikbaar
  Thema: Schade aan schoorstenen
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 15 en 16 december 2021: Praktijktraining Uitslagen, kapconstructies en bogen
  Nog 2 plaatsen beschikbaar
  Locatie: Schaijk (N-BR)
  Meer info en aanmelden
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.