Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Herkennen van bouwstijlen

Een driedaagse cursus voor het opdoen van algemene kennis van historische bouwstijlen in Nederland, vooral bestemd voor al diegenen die zich willen verdiepen in de monumentenzorg. De cursus geeft aan de hand van beeldmateriaal een chronologisch overzicht van de voornaamste bouwstijlen van de middeleeuwen tot de modernere tijden. Behalve aan algemene kenmerken van stijlen wordt ook aandacht besteed aan typerende details.

De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om de opgedane kennis grondig te toetsen tijdens de stadswandelingen, gecombineerd met bezoeken aan gebouwen. De eerste twee cursusdagen zijn gewijd aan de historische bouwstijlen inclusief de 19de-eeuwse neostijlen. Tijdens de derde en laatste cursusdag wordt de bouwkunst uit de eerste helft van de 20ste eeuw behandeld.

Docent: Ernest Kurpershoek

'Een zeer bevlogen docent heeft ons letterlijk en figuurlijk meegenomen langs de verschillende bouwstijlen die ons mooie land rijk is. In de ochtend theorie met mooie voorbeelden en 's-middags al wandelend omhoog kijkend in de stad!'
Kees-Jan Dosker, directeur Nationaal Restauratie Fonds

duur3 dagen.
datumDinsdagen 21, 28 juni en 5 juli 2022;
datumDonderdagen 8, 15 en 22 september 2022; VOL, u wordt op de reservelijst geplaatst en wij nemen contact met u op zodra er een plaats beschikbaar komt.
locatie 1e dag Leiden, 2e dag Utrecht, 3e dag Amsterdam.
kosten€ 925,– (exclusief btw).
Inclusief lunch, syllabus en excursies.
doelgroepAmbtenaren (monumentenzorg en toezicht), medewerkers van professionele beheerders en eigenaren van monumenten, medewerkers van advies- en architectenbureaus, medewerkers van (restauratie)bouwbedrijven, die betrokken zijn bij restauratieprojecten.