Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Natuursteen in monumenten

Aan bijna elk monument in Nederland komt natuursteen voor. Veel natuursteen werd (en wordt) geïmporteerd. Het was daarom kostbaar en werd vaak alleen als bekleding toegepast. Natuursteen is een bijzonder complex materiaal. De verwerking ervan vergt veel kennis en gebeurt veelal door de weinige restauratiesteenhouwers, die ons land nog telt. Het is belangrijk dat de partijen die bij onderhoud en restauratie van natuursteen betrokken zijn, ook kennis hebben van dit bijzondere materiaal.

In deze cursus worden verschillende natuursteensoorten en hun eigenschappen en verwerkings- cq toepassingsmogelijkheden behandeld.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Restauratie Steenhouwers en wordt gehouden bij een steenhouwerij. Op deze manier kan de theorie tijdens een rondleiding worden toegelicht. In de werkplaats zijn meerdere steensoorten aanwezig en bewerkingstechnieken te zien. De cursist krijgt tijdens deze cursusdag handvatten, waarmee tijdens de voorbereiding en uitvoering van het restauratieproces verantwoorde keuzes kunnen worden gemaakt om natuursteen aan monumenten zorgvuldig te laten onderhouden en restaureren.

Docent: Daniël Spee en John van den Heuvel

'De docenten laten zien dat de restauratie van dit eeuwenoude product gecombineerd wordt met de nieuwste technieken. Dit vak is niet alleen traditioneel en conservatief!'
Nicole van Tienen, Van Tienen aannemersbedrijf, Nijmegen

duur1 dag.
datumDinsdag 8 maart 2022. Vol, u wordt op de reservelijst geplaatst, zodra er een plek beschikbaar komt, nemen wij contact met u op.
locatieAmeide.
kosten€ 340,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en syllabus.
doelgroepMonumentenambtenaren en toezichthouders, monumentenwachters, bouwkundig medewerkers van professionele monumenteneigenaren (stadsherstellen, corporaties) architecten en adviseurs en medewerkers van (gespecialiseerde/restauratie) bouwbedrijven.